Akademikerprisen til Alexander Cappelen

oktober 17, 2013

akademikernelogo
Pressemelding fra Akademikerne:

Alexander Cappelen får Akademikerprisen
Professor i økonomi ved Norges Handelshøyskole, Alexander Cappelen, er kåret til årets vinner av Akademikerprisen. Cappelens initiativer og forskning har bragt adferdsøkonomien fram til å bli et viktig satsningsområde med sterk internasjonal interesse, står det å lese i juryens begrunnelse.

-Cappelen er en forsker som på en forbilledlig måte formidler egne og andres forskningsresultater til publikum, som kronikør, kommentator og artikkelforfatter, sier juryleder Curt A. Lier. Han har ledet en jury med representanter fra noen av Akademikernes medlemsforeninger som har kåret Alexander Cappelen til årets vinner.

-Adferdsøkonomi har introdusert viktige innsikter, knyttet til begrenset rasjonalitet og sosial motivasjon, inn i økonomifaget. Å få en pris for å ha bidratt til utviklingen av – og ikke minst formidlingen av – dette fagfeltet er en stor ære, sier Alexander Cappelen.

Cappelen har involvert en lang rekke forskningsdeltakere på tvers av alderstrinn, landegrenser og sosial bakgrunn, og har engasjert studenter og unge forskere til å vise interesse for etikk og økonomisk eksperimentering står det videre i juryens begrunnelse. I 2010 var Cappelen også en del av den første helnorske samfunnsvitenskapelige forskningsgruppe som ble publisert i Science.

-Et viktig mål for The Choice Lab, forskergruppen jeg har vært med på å bygge opp ved NHH, er å bidra til en bedre kommunikasjon på tvers av fagdisipliner, sier Alexander Cappelen. Mottakeren av Akademikerprisen får en skulptur av Nico Widerberg og 100.000 kroner i prispenger. Prisen deles ut på Akademikerkonferansen 30. oktober på Hotel Bristol i Oslo. Her blir det foredrag fra Kåre Hagen, direktør i NOVA samt prisvinneren og deretter innlegg og paneldebatt om velferdsstatens utfordringer med Kristin Clemet, Jon Hippe, Torbjørn Røe Isaksen (eller vararepresentant) (H), Marianne Aasen (AP) og leder i Akademikerne, Knut Aarbakke.

 

Samfunnsøkonomene gratulerer Alexander Cappelen med denne flotte prisen!

 

NB! Ikke glem å melde deg på Akademikerkonferansen, onsdag 30. oktober på Hotel Bristol i Oslo. For mer informasjon, trykk HER

 

Alexander W. Cappelen

 

  • Gå til Danske Bank
  • Gå til Samfunnsøkonomiforsikringen
  • Akademikerne 20 år
  • Annonser: